ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ

Το πρωινό θεωρείται το κατεξοχήν γεύμα των διακοπών και η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για μια δραστήρια ημέρα. Ο αστείρευτος γαστρονομικός πλούτος της χώρας μας - με όλη την απλότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα των τοπικών προϊόντων – εκφράζεται με τον πιο γευστικό τρόπο μέσα από ένα γνήσιο ελληνικό πρωινό.
Το Τσιριγώτικο πρωινό του ξενοδοχείου μας είναι ιδιαίτερα πλούσιο και πολυμορφικό. Πρώτες ύλες διαλεγμένες από τους παραγωγούς, προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, παραδοσιακά εδέσματα τοπικής ταυτότητας συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής των Κυθήρων.

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ

 
 • - Ψωμί και παξιμάδια Κυθήρων,
  - Τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα,
  - Αλλαντικά, κρεατικά,
  - Μέλι Κυθήρων,
  - Τοπικές παραδοσιακές μαρμελάδες,
  - Ελιές και ελαιόλαδο,
  - Αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, βιολογικά,
  - Πίτες (τυρόπιτες, παραδοσιακές χορτόπιτες, κ.α.),
  - Τοπικά γλυκά,
  - Φρέσκα φρούτα, χυμοί και φρουτοσαλάτες,
  - Ροφήματα από βότανα και αρωματικά φυτά,
  - Μεγάλη ποικιλία καφέδων, 

ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ

Η καλλιέργεια της γης των Κυθήρων και η ήπια ανεπτυγμένη γεωργία δίνουν εξαιρετικές πρώτες ύλες: πληθώρα αρτοσκευασμάτων, μοναδικό ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το μποστάνι. Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του πανέμορφου αυτού νησιού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή των πρώτων υλών.
Το αμπέλι, η ελιά, οι άνυδρες ποικιλίες λαχανικών, τα άγρια χορταρικά, το υπέροχο μέλι και τα ιδιαίτερα γεννήματα της γης και της θάλασσας συνθέτουν τη γαστρονομική παλέτα της περιοχής. Η Μεσογειακή διατροφή, φημισμένη παγκοσμίως για τις ευεργετικές της ιδιότητες αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις, προσφέρεται στα Κύθηρα για γαστρονομικές εξερευνήσεις.
Στο Venardos Hotels διαλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και σας τα προσφέρουμε στο πρωινό σας.