ΚΥΘΗΡΑ

ένα ξεχωριστό και πανέμορφο νησί

Έναν απρόσμενο παράδεισο, καλά φυλαγμένο εκεί που αγκαλιάζονται το Αιγαίο με το Ιόνιο, επιφυλάσσει η
συνάντηση του ταξιδευτή με τα Κύθηρα. Η άγρια ομορφιά που τον καλωσορίζει με την προσέγγισή του στα
ανατολικά, ανοίγει το μυστηριακό μονοπάτι, που στον τόπο αυτό, οδηγεί σε ένα μοναδικό κόσμο μύθων, θρύλων, ιστορίας και παράδοσης. Το πάντρεμα ανατολής και δύσης, υπήρξε πάντοτε το πλεονέκτημα του νησιού, είτε γεωπολιτικά, καθιστώντας το σταθμό εμπορικών δρόμων, είτε πολιτισμικά, με την ευδοκίμηση μιας σπάνιας ανάμεικτης κουλτούρας, είτε φυσικά και περιβαλλοντικά, συνδυάζοντας τον εκτυφλωτικό ήλιο του Αιγαίου, με την ευφορία των Επτανήσων.

Αγία Πελαγία - Λίγα λόγια για το χωριό

Το παλιό λιμάνι των Κυθήρων. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, ανάμεσα στην Πλατειά Αμμο και το Διακόφτι.
Η παραλία της Αγίας Πελαγίας προσφέρετε για μπάνιο, beach volley, θαλάσσια σπορ, αλλά και για χαλάρωμα τις απογευματινές ώρες.
Πολλά καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού της δρόμου θα σας προσφέρουν τοπικές νοστιμιές.
Hot spots της Αγίας Πελαγίας είναι η σπηλίτσα της Αγίας Σοφίας, η πηγή με το κρυστάλλινο νερό πάνω στο δρόμο, οι απίθανες ανατολές τις πρωινές ώρες και η θέα της στην Ελαφόνησο, και στον Κάβο Μαλλιά.
Κοντινές παραλίες ...
Σε κοντινή απόσταση από την κυρίως παραλία και αριστερά όπως κοιτάει κανείς την Αγία Πελαγία από την θάλασσα, υπάρχουν ακόμα 3 εξαιρετικές παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς.
Η πρώτη ονομάζεται "Φυρή Άμμος" , η επόμενη "Λορέντζου" και η τρίτη είναι η παραλία της "Λαγκάδας" κοντά στην οποία καταλήγει το περίφημο φαράγγι του Μπαρμπαρόσα (Παλαιόχωρα).