ΚΥΘΗΡΑ

Το νησί των γλυκών μυστικών και των γιορτών της καρδιάς

Έναν απρόσμενο παράδεισο, καλά φυλαγμένο εκεί που αγκαλιάζονται το Αιγαίο με το Ιόνιο, επιφυλάσσει η συνάντηση του ταξιδευτή με τα Κύθηρα.

Το πάντρεμα ανατολής και δύσης, υπήρξε πάντοτε το πλεονέκτημα του νησιού, συνδυάζοντας τον εκτυφλωτικό ήλιο του Αιγαίου, με την ευφορία των Επτανήσων.

Κάθε διαδρομή και μια ευχάριστη έκπληξη στο πανέμορφο Τσιρίγο. Επισκεφθείτε τα κάστρα , τα γεφύρια και τους φάρους. Βουτήξτε στις γνωστές και άγνωστες παραλίες του νησιού, απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά. Περπατήστε στα αναρίθμητα και καταπράσινα μονοπάτια, αναπολήστε άλλες εποχές περιδιαβαίνοντας αρχαίους οικισμούς και τοπία.

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Το παλιό λιμάνι του νησιού

Η παραλία της Αγίας Πελαγίας προσφέρετε για μπάνιο, beach volley, θαλάσσια σπορ, αλλά και για χαλάρωμα τις απογευματινές ώρες.

Πολλά καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού της δρόμου θα σας προσφέρουν τοπικές νοστιμιές.

Hot spots της Αγίας Πελαγίας είναι η σπηλίτσα της Αγίας Σοφίας, η πηγή με το κρυστάλλινο νερό πάνω στο δρόμο, οι απίθανες ανατολές τις πρωινές ώρες και η θέα της στην Ελαφόνησο, και στον Κάβο Μαλλιά.

Οι παραλίες της Αγίας Πελαγίας

Σε κοντινή απόσταση από την κυρίως παραλία και αριστερά όπως κοιτάει κανείς την Αγία Πελαγία από την θάλασσα, υπάρχουν ακόμα 3 εξαιρετικές παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς. Η πρώτη ονομάζεται “Φυρή Άμμος” , η επόμενη “Λορέντζου” και η τρίτη είναι η παραλία της “Λαγκάδας” κοντά στην οποία καταλήγει το περίφημο φαράγγι του Μπαρμπαρόσα (Παλαιόχωρα).

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Αεροπορικώς από την Αθήνα με Aegean και Skyexpress
Αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη με Aegean

Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, (Κίσσαμο) με το πλοίο AQUA JEWEL
Ακτοπλοϊκώς από την Νεάπολη Βοιών Λακωνίας με το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

Venardos Hotel - Choose Language »